Tjohoo

Nu är kaminen färdiginstallerad och det är bara sotaren som ska komma nästa vecka och provtrycka skorstenen. Sedan är det bara att elda!!!


LÖRDAG!!!

Sista dagen på januari, skönt att vi  går mot ljusare och varmare tider!! Igår var det fullt upp, jobb som vanligt på dagen och sen var det tjejfest med dotterns handbollslag. 4 timmar och 18 tjejer, det verkade som de hade riktigt roligt och det är ett störtskönt gäng!!!! Men det var inte utan att jag var lite trött i huvudet när vi åkte därifrån vid kvart över tio.
Imorse ringde klockan 7, fast det är helg och borde innebära lite sovmorgon. De skulle komma och fortsätta installera kaminen vid 8 och då vill jag ju gärna vara vaken och påklädd innan ;).
Jag är trött så att det känns som jag varit på världens röjarskiva, har inte sovit ordentlig på en vecka nu och inatt var det värst hittills. Vi kom ju som sagt hem sent, sambon är fortfarande bortrest, sonen var ute på krogen och kissen var ute och jagade och det är = sömnlös ;). Men när jag fått sms från sonen vid halv 2 att de satt på bussen och jag varit nere och tittade efter kissen en sista gång så gav kroppen (huvudet) upp en stund och jag har var mer eller mindre medvetslös till klockan skrek i morse. Kissen kom för övrigt in fem över sju i morse med ett litet anklagande kurr. 

torsdagen den 29:e januari

Har strukit lite, fikat lite med H och nu ska jag wii:a lite. Längtar massor efter sambon, jag har kommit på att jag är nog mest självständig i sällskap ;)!! Det finns ett ordspråk, "man saknar inte kossan förrän båset är tomt", nu är ju inte han en ko men tomt är det!!!

onsdagen den 28:e januari

Missat att ställa klockan, himla tur att jag vaknade till ändå 06.02!!
Började harva lite i tvätthögen i gårkväll samtidigt som jag såg på mästarnas mästare, himla många sköna människor som är med och tävlar där!

Idag blir det arbete, skjutsa dottern till träning och matlagning. Ev lite hemmaträning, det blev ingen igår. Håller nog på att bli gammal på riktigt, hade ruskigt ont i höften utan förklaring, det är jä.... irriterande när kroppen protesterar utan att man förstår varför!

Jag ska dessutom köpa ett par stövlar som jag la undan igår, de är nedsatta med nästan 700,-, tänk vad jag ska tjäna pengar idag då ;)!!

Så här ser de ut, klack och allt!!

(bilden är från eccos hemsida)

tisdag den 27 januari

Att det ska vara så tungt att vakna och ta sig ur sängen på morgonen?! Såg på bondebröllopet igårkväll, jäklar vilket bröllop!! Måste blivit dyrt för tv4 ;)!! Läste en stund och sen somnade jag faktiskt riktigt snart och har sovit gott. Kan bero på att även stora barnen sov hemma inatt, jag behöver en karl i huset för att känna mig trygg ;)!
Nu är det dags att fixa till sig så gott det går och åka till kontoret. Det är planering som gäller och så har jag bestämt mig för att åka och handla kyckling med jordnötssås till lunch, det är hur länge sen som helst sen jag åt det, MUMS!
Ikväll blir det att trotsa träningsvärken och köra WII träning i vardagsrummet igen, låter lite små fånigt men det funkar!! 

måndag den 26:e januari

Jag är trött och axel och nacke värker. Hoppas att John Blund hittar hit tidigt i kväll!! Det blev enkel mat pasta, bacon och champinjoner efter jobbet och nu har jag betalat räkningar, suck!!
Pratade med sambon, han hade efter "konferansandet" hunnit med att solat, läst, druckit öl och badat i poolen och det med betalning, stackars honom;)!! 
Dottern har bestämt att vi ska ligga i sängen och titta på Bondesökerfrubröllopet. Så det blir att göra mig i ordning och krypa ner och mysa alldeles snart.


söndag 25:e januari

Har sett Sverige förlora mot Ungern, suck!!

Dottern och jag har varit på stan och shoppat lite, passade även på att äta och fika, tyckte vi var värda det!!
Pratade med sambon i eftermiddags det var 23 grader och sol på Teneriffa, precis som här då, sa jag ;).........
Imorgon drar kursen igång, men först ska det arbetas, har varit inne och kollat på uppgifterna, ser med skräckblandad förtjusning fram emot det. Jag är som vanligt rädd för att någon ska komma på att jag är en fejk som inget kan..... självkänslan på topp med andra ord?! Självklart var det den enda bok jag inte har fått tag i som kursen inleddes med, men som tur vad fanns den på stadsbiblioteket, pust!
Eftersom jag var uppe vid 4-tiden i morse och vinkade av sambon så lär det bli tidigt till säng. Ser faktiskt fram emot en ny vecka med nya utmaningar ;)

Handbagage



Kissen vill följa med husse till värmen!!!!

lördagmiddag

Har handlat lite, godis, kaffe,pomme och hamburgare tills senare. Sambon spelar, stora barnen har åkt iväg, kissen ligger i sängen och surar över skitvädret och dottern slöar på rummet. Funderar på vad jag ska göra eller om jag inte ska göra något alls.....hmm svåra beslut?!
För tillfället känns det som vi sover i garderoben ;) alla kläder vi har har ju tillfälligt fått flytta in dit. Jag kan bara konstatera att jag har väldigt mycket kläder, det är ju jävligt märkligt för jag har absolut ingenting att ha på mig????!!!!




lördag 24:e januari

Det är verkligen ett riktigt skitväder utanför, har vaknat flera gånger i natt av storm och regn som dånade utanför fönstret.
Nu har vi fixat färdigt det sista så nu är det fritt fram för kamininstallationen. Längtar efter att få tända en härlig brasa i köket, mysigt ska det bli :)!!
Idag blir det lite handla annars blir det nogmest att ta det lugnt och så se Sveriges match ikväll förstås, sen har vi order av sambon att tassa runt ikväll så vi inte stör hans skönhetssömn. Jag har dessutom fått äran att hjälpa honom att komma upp i morgonbitti vid 3.30, lucky me;)! Han får njuta i värmen medans vi andra kämpar mot kyla och mörker här hemma.....;)

Fredagskväll

Skönt att ha arbetsveckan avklarad! Jag har varit hemma hos mamma och pappa och hämtat en vädringställning som vi ska hänga alla våra kläder på tills kamininstallationen är klar, vilket ska vara om exakt en vecka. Sen har vi ätit taccos, dottern jublade inte direkt, men jag tycker att det är gott och väldigt smidig mat att ha på fredgskvällen. Får bättra mig med matfantasin till nästa fredag;)!! Hade fått kallelse för titthålsoperationen i knät idag när jag kom hem, skönt att få det gjort men f... vad nervös jag kommer att vara innan allt är klart och jag har vaknat igen!!!!

Snart äre fredag ;)

Dottern har fortfarande huvudvärk och känner sig krasslig. Det är svårt och avgöra hur sjuk man måste vara för att få vara hemma från skolan men eftersom det går så mycket skit just nu och eftersom jag vet hur jäkla ont i skallen jag hade förra veckan så får det bli vila hemma idag också.
Jag har beslutsångest, har bokat bodypumppass i kväll 19.30, det är skitlänge sen jag körde pump och jag vill gärna komma igång med ett sånt pass i veckan, men ikväll krockar det ju med handbollsmatchen??!!?? Så jag får se om jag låter tvn styra och jag går och styrktränar tidigare i kväll eller om jag gör som jag tänkt från början, jobbiga beslut ;)!
Nu är det dags att fixa matlåda och åka till kontoret, tjooohoo, det bästa som finns ;)...................................?

onsdagskväll

Kvällen har sett ut enl följande:

lite läxläsning med dottern
pratat med sonen och svärdottern i telefon
gjort lasagne till imorgon
wii tränat
gjort och ätit räkmackor
pratat med svärmor i telefon
sett Sverige slå Kuwit i handboll, ingen vidare kul match
nu väntar sängen, läsa bok  och sova


Godmorgon!

Grattis T!!! Hoppas att du får en riktigt bra 19 årsdag!!!

Halva arbetsveckan är snart avklarad, det är tur att det är helg snart för jag har så mycket annat än jobb som jag vill göra och så måste vi röja också. Det känns lite styrig med kamininstallation när sambon är iväg, men det är mest för att min fyrkantiga värld rubbas, jag har tyvärr lite problem med sånt;)
Om en stund ska jag väcka dottern och kolla läget, håller tummarna för att det blir skola idag.

Jag kunde inte förstå varför det gjorde så ont i sittbenen(läs arslet) när jag satt mig på köksstolen tidigare i morse för att äta frukost, men sen kom jag på, 30 minuter på motionscykeln igår på gymmet och i morgon är det bara på't igen ;)!!
 


tisdagskväll

Dottern var hemma från skolan, huvudvärk och hängig. För oss övriga var det jobb och skola som vanligt. Vardag kallas det visst tror jag ;)!
Kom nyss hem från gymmet, kört kondition och styrketräning och för att haft träningsuppehåll ett tag så gick det riktigt bra, men visst känns det i kroppen att den var klen sen förra veckan.
Nu är det Mästarnas mästare och sen sovdags.


Heja Sverige!!!

Sverige slog Spanien, det kul med handboll!!!! (men inget bra för hjärtat) ;)

Annars är läget måndagkväll. Håller tummarna för att dotterns huvudvärk är borta tills imorgon, hon fick gå hem från skolan på eftermiddagen och ser lite hängig ut. Dagen har varit arbete, matlagning och handboll, nu är det lite idrottsgala och sova.

Söndag



Äntligen har jag kunnat hämta ut min böcker, en felas och verkar tyvärr vara slut överallt. Den ena är på engelska och det känns tufft, ska nog börja kolla igenom den redan nu. Jag väntar med spänning tills kursen börjar!!!
Annars har vi röjt lite och jag har varit på stan och shoppat present.
Har dessutom kollat in sonens modellbilder, han är en riktigt snygging min lille pojk ;)!!!
Nu väntar en slapp kväll med VM handboll på  tv.

Solen skiner

Det är ju himla fint. Men fy faan vilka skitiga fönster vi har och vad skitigt det är överallt och så mycket tvätt det är som hopar sig, skitig i tvättstugan och ren i vardagsrummet. Jag är frisk igen och jag lider av allt jag plötsligt ser. Undrar om övriga i familjen går runt med ständig influensa??!!!!??? Lämna allt där du står och så får vi ser om "nån" tar hand om det!!??????
Annars är det bra, har sovit en hel natt utan att vakna, ingen hostmedicin, inga värktabletter, bara normal sömn, gu´så skönt! Bihålorna är fortfarande bebodda men jag börjar vänja mig vid värk och tryck över kinder och panna så det är ingenting ;)!

I eftermiddag ska dottern spela match, kul!!

I väntan på

Det finns flera par som borde bli utröstade, men vem är väl jag att döma, det finns ju många som jag hoppas får stanna kvar ett tag också ;). Men det är ju helt oviktigt egentligen, ett lagom slöttittarprogam en sliten fredagskväll tycker jag.....

Fredagskväll

Idag har de kommit hem:)!!! Även om sonen bara var hemma här några timmar så är det härligt att ses!!

Jag börjar känna mig som en människa igen även om förkylningen verkar vägra att flytta ifrån mina bihålor.

Taccos till middag och snart blir det Let´s dance, fredag är skönt!!


-11 grader





Kissen är skitsur, han vill att det ska vara +20, grönt gräs och en svag bris som drar genom morrhåren när han sticker ut nosen genom altandörren, men det har det hittills på morgonen faktiskt inte varit. Det är ett hårt kattliv ;)!

Godissug!!


Lite favoriter



Hittade dessa på Lindex hemsida, de skulle vara mycket välkomna hem till min garderob ;)

Otroligt

Tänk att ett litet virus kan ta knäcken på en stor kropp?!!

Längtan



Yoga

Det blir inget yogapass ikväll, finns ingen chans att kroppen skulle palla det, suck!!

Har fortfarande inte fått till nåt yogande hemma, kan det vara så att vårt hem inte är anpassat för yoga eller är det bara nån spärr i huvudet på mig;)??

Söndagsförmiddag

Det kliar i halsen, jag är små täppt och huvudet är tungt, varför, har absolut inte lust, tid eller råd att bli sjuk, men det är tur att det är söndag och inget inplanerat så det får bli en riktig slappardag!

Dottern spelade match i Ljungsbro i går förmiddag, de var kanonbra och vann, kul!!!!

Jag skulle vilja göra om bloggen utseendemässigt så den blev mer personlig, men efter som jag är totalt oteknisk och insnöad när det gäller datorer, html och allt vad det heter så får den nog fortsätta vara standard;). 

Jag vill inte vara feg, försiktig, tråkig och kontollerad!!! Det finns så mycket som jag skulle vilja men jag vet inte hur det ska gå till!!!???



 

tvkväll

Ikväll blir det let's dance, iaf för dottern och mig, sambon håller sig till på spåret, det är tur att vi har fler tv-apparater i hemmet. Kommer fortfarande ihåg hur det var när jag var liten, pappa och jag hade lista på att varannan gång fick han se hela tipsextra och varannan gång fick jag byta kanal mitt i och titta på barnprogrammen. Det var väl bra att det bara fanns 2 kanaler så vi slapp tävla med någon mer .....;)


Fredagskväll

Jag vet inte om det kallades hårdkörning det jag gjorde igår direkt, men jag har iaf kommit igång och tränat igen efter alla helger och lite träningsvärk gav det allt.

Potatisklyftor och morötter står i ugnen och sambon steker kyckling i hackad vitlök, det luktar mumsigt och jag är jättehungrig!!!

Torsdagskväll

Har precis ätit wook och couscous, det var gott, jag är mätt, trött och frusen och den träningsmotivation jag kände i morse är som bortblåst?! Det är en himla tur att jag har bestämt med M att jag ska hämta henne på jobbet och att vi ska träna ihop för annars vet i f om jag lämnat min trygga borg mer idag;).
Jag väntar med spänning på de böcker jag har beställt, såg att de var skickade idag och ångrar att jag var snål och tog ekonomifrakt = fraktfritt. Å andra sidan så börjar kursen den 26 så det är ju ingen brådska.

8 januari

Kylan håller i sig, -9 just nu, fy satan vad jag längtar till våren och sommaren!!!! Det märks i alla fall att vi går åt rätt håll, det är ljust lite längre på eftermiddagarna, skönt.

Idag är det dotterns första dag i skolan efter jullovet och hon verkar ha fruktansvärt svårt att slita sig från sängvärmen, jag är den första att förstå henne!

Just nu känner jag mig låg, vågen visar siffror som jag inte ens vill tänka på och jag funderat starkt på att hänga för alla speglar som finns. I dag är det dag 2 på detta nya liv och det är ju några dagar kvar innan beach 2009, så det är bara att sluta hänga med huvudet och köra hårt jiihaa........ Ikväll blir det hårdträning tillsammans med M, hoppas att det finns lite plats över för en sliten tantkropp bland fria vikterna, vägrar att trängs med vältränade ungtuppar om ytan bland hantlar och skivstänger ;).

Dag 1

Japp, så var den första arbetsdagen för året gjord, kommentarer överflödiga.......

Har börjat plocka bort julen och slängt ut granen. Känner att det behövs lite nytt till köket, fick smak på svart pch vill ha den biten kvar även nu efter jul, men vill fortfarande ha mina blå saker fram igen så en del inköp blir det för att få till det. Så våren här i köket får bli blå och svart, om det inte dyker upp några andra himla läckra vårfärger som inte går att stå emot förstås ;). Trivdes bra med det röda också men det får stå för julen. Den fina löparen som vi köpte till jul ligger för tillfället nedfryst och jag håller verkligen tummarna för att stearinet på den ska gå att få bort!

Imorgon kväll blir det riktig träning igen, första på mycket länge, ser fram emot att plåga fläsket ordentligt!!

Dålig planering

Har ju varit borta några dagar så den planering som behövs för att börja ett nyttigare liv är väl inte den allra bästa. Både havregrynen och yoghurten var utgånget datum på och min mjök var i stort sett slut så frukosten blev inte riktigt vad jag tänkt. Det blir att får till ett besök i affären under dagen. Hur jag än försöker så finns det inget alternativ, det är bara att gå och göra mig i ordning, fixa matlåda och ta sig till jobbet, ÅNGEST!!!! Hoppas att viss kollega bestämt sig för att ta ledigt eller är ute på besök, klarar inte några yl eller humörsvängningar. Bita ihop är väl det ända som gäller för tillfället!! Men det är en kort vecka och snart är man inne i rutinerna igen.

Hem ljuva hem

Fyy vad kallt det har varit de senaste dagarna!!

Det är kul att åka bort men oj vad skönt det är att komma hem igen!! Har varit i Jönköping och tittat på handboll sedan i söndags. Tjejerna har slitit hårt, vid 22-tiden igårkväll var det färdigspelat för deras lag, men oj vilka tuffa 11-åringar de är!! Roligt att ha varit med och tittat och jag har haft himla bra dagar med mina rumskompisar ;). Nu väntar vi bara på att bussen med alla lag ska komma hem och jag tror jag vet en liten tjej som längtar efter att få somna i sin egna säng ikväll.

Har pratat med sonen som har åkt på en halsinfektion och varit hos läkare. Inget kul att få när man är iväg och ska sola och bada, men han har fått div tabletter och börjar redan känna sig lite bättre, tur att de har 2 veckors semester och att han är i tryggt sällskap med flickvän, svärmor och svärfar ;). Hoppas på att han kyar på sig snabbt och hinner njuta av hav, pool och sol!!

Det här är sista kvällen innan det är dags att återvända till vardagen igen, långledigt är skönt och just nu önskar jag att den hade varit ännu längre. Jag har söndagsångest fast det är tisdag!!

Imorgon är det inte bara dags att börja jobba igen, det är också dags att börja ta hand om kroppen med bra mat och träning.

söndag 4 januari

Termometern visar just nu -16 grader, fy satan vad kallt!!!! Sambon har skjutsat dottern till bussen så nu är tjejerna på väg mot handbollscup i Jönköping. Vi har nyss ätit frukost och jag ska packa klart. Dottern var mer än avundssjuk på sin storebror när hon frös så hon skakade när hon klev ur sängen i morse.


Halvnyttigt

Det blev pastasallad med div mer eller mindre nyttiga ingredienser (mest nyttiga) och så var man proppmätt igen;) härligt. Nu är det kaffe och 3 chokladbitar på maten. Ska slappa, träna lite wii och sen packa min väska. Ikväll är det tidigt i säng så vi kommer upp pigga och glada tidigt i morgonbitti.

3 januari

Det blev halvsent i gårkväll och det innebär ju som vanligt att det blev lite sovmorgon i morse. Pratade med sonen som hade frusit i natt men annars hade det bra och väntade på att solen skulle börja värma lite mer. Här hemma är det -3 och snö.........!
Vi  har sorterat bland dotterns kläder och hunnit med att packa hennes väskor inför handbollsturneringen. Det är svårt att veta vad som behövs under dagarna de ska vara borta.
Ska iväg och handla, dottern vill ha pastasallad med sig till matsäck och det får väl även bli dagens middag.


Vinkat

Har varit och vinkat av sonen och flickvännen på Kungsängen. Hoppas dom får det riktigt riktigt skönt!!!!

Mitt på dagen

Klockan är 13 och vi har ätit lunch, fantastiskt. Sambon roar sig med att vara på jobbet och själv har jag letat fram försäkringspapper och laddat mobil till sonen. Om ca en timme blir det att åka och lämna honom på Kungsängen.


2 januari

Gick upp strax efter 7. Svinkallt när jag kom ner i köket och -8 ute. Börjar riktigt längta efter den beställda braskaminen, just nu känns det långt till v 6. Frusen, trött och allmänt mosig tog jag mig via sambons jobb till maxi och handlade. Och trots att hjärnan inte hunnit vakna så tror jag att jag fått med mig allt som stod på listan. Önskar att jag precis som sonen skulle åka till värmen idag!!! Jag får ju i alla fall 2 hotellnätter i Jönköping snart och det ska bli kul att titta på massa handboll, håller tummarna för att det går riktigt bra för tjejerna!!!

Dagen är fullbokad och i kväll blir det varm smörgåstårta i trevligt sällskap. Ska försöka få in lite wii träning oxå, det är verkligen skitkul!!!!



Nyårsdagen 2009

Lugnt och trevlig nyårsfirande med god mat igår. Sov länge och åt sen frukost. Har varit en riktig slappar dag förutom att jag wiitränade 1 timme ;). Pizza till middag och det lär vi knappast ha varit  ensamma om idag, enligt artikel i gårdagens NT.
Har lite nya mål och annat som ska jag ska försöka nå under kortare och längre perioder. Några kommer jag säkert skriva om andra kommer jag nog fortfarande bara ha för mig själv. Men än återstår några lediga dagar så för mig kommer nystarten lite senare än nyårsdagen. 7 januari är det vanlig vardag igen då blir det nya tag!!

Imorgon är första morgonen på länge som jag ska upp tidigt, ska skjutsa sambon till jobbet och sen åka och handla. Ska hinna få till lunch, skjutsa sonen till Kungsängen och dottern ska spela träningsmatch. Körigt med så många aktiviteter samma dag, jag har vant mig vid att ligga och dra mig till 10-tiden och sen ta dagen som den kommer, men som sagt vardagen närmar sig så det är lika bra att komma in i lite rutiner igen.

Är avundssjuk på sonen som ska tillbringa 2 veckor med sol och bad, himla härlig start på det nya året!!

RSS 2.0