Söndagseftermiddag

Igår var en riktigt bra och mysig dag.

Idag är jag mest irriterad, dels för att det redan är söndagseftermiddag! Men även för att jag känner det som jag drar runt ett stort lass som hushållerska här hemma. Jag tycker det är skönt när det är fint hemma, vi behöver alla rena kläder och mat att äta, men jag tycker också att det är jävligt skittrist att handla, städa och tvätta!!!

Lite senare....

Nu har vi varit iväg på lite julmarknad i Söderköping, honungen är inköpt och dottern fick tag i små marsipangrisar. Jag ska hämta upp stora barnen vid bussen, de ville också äta mat och baka pepparkarkor hos mormor o morfar, kul!!

Julkrans


Lördagsförmiddag

Förutom att jag råkade ha sönder den nya fönsterbelysningen som skulle hänga i köksfönstret så blev det himla advenstfint här hemma i går kväll. Sambon visste vad han gjorde, han försvann till Gälve nästan direkt efter jobbet igår och kommer hem igen sent i kväll.
 


 
Här är fönstret som just nu saknar sin fina belysning......

Dottern har precis åkt iväg för att träna, sonen och flickvännen är i sitt andra hem och sambon spelar i Sandviken och Hofors idag.
Själv ska jag få undan lite tvätt och fräsch till mig lite. För idag blir det julmarknad i Söderköping med mamma och pappa och sen får dottern och jag följa med dem hem på mat och pepparkaksbak. En skön och mysig ledig lördag!!!!

FREDAG!!

Uuuhhh, så skönt att det alldeles snart är helg!!! Först en dag på jobbet, sen ska jag börja fixa hemma, ser fram emot stjärnor, ljuststakar och annat fint som ska plockas fram. MYSIGT!!

en vanlig sketen onsdag

I alla fall nästan, röntgat knät på morgongen, blev himla imponerad över hur smidigt det funkade med dropp in på röntgenavdelningen! Nu är det bara lite vänta på svaret. Känns bra att vara en bit på väg i att hitta vad som är felet.

Dagen har annars som vanligt bestått av arbete, slutar aldrig förvånas över hur folk har förstånd om att bete sig!??!!!

Har kokat ägg, det är ju onsdag, räkmacka och bonde söker fru, vissa rutiner är väldigt mysiga ;). Har det lugnt, sambon tränar, dottern tränar, sonen är i sitt andra hem och tissen med tassen är ut. Jag ska krypa i joggingbyxorna och hänga lite tvätt i vänta på att klockan blir 8 och det är dags att inta soffläge.

I morgon hoppas jag att första delen av dagen försvinner fort! Kvällen blir däremot trevlig med pyssel av juldörrkrans borta i kyrkan. Det ser jag fram emot. Jag som i morse i min enfald trodde att det var torsdag i dag.....lång, lång vecka!!

Tjoohoo

Blev inte insnöad på jobbet, suckar ut av lättnad ;)!!! Men oj vilken vinter vi fått!!! De stor små barnen var komplediga idag så det var skottat när jag kom hem från jobbet. Den lilla har varit ute i snöhögarna flera timmar efter skolan, det är kul att ungarna får lite att göra ;)!! Sambon är och roar sig i bowlinghallen och själv har jag en lasange som alldels nu är klar för att ätas. Finns en strykhög som skulle behöva göras nåt åt men jag tror att det blir soffläge efter maten och innan sängdags


Panik

Tänk om jag blir insnöad på jobbet istället!!!!!


Söndagskväll

Mysigt dop igår, att jag inte tänkte på att vi kunde vara hemma när mina små älsklingar döptes. Det är rätt häftigt igentligen, lillkusinen döps och storkusinen övningskörde oss till dopet. Vilken tur vi har som får njuta av både stort och smått!!

Helgen har som vanligt tagit slut otroligt fort!!! Varför är det så?!!?
Aftonbladet varnar för snökaos, vågar man hoppas på att vakna insnöad i morgonbitti tro?

Sambon och jag har precis sett klart alla 6 säsongerna av Sex and the city, nu blir det att se filmen igen och sen vet i f vad vi ska titta på, å andra sidan kan vi ju alltid börja om från början igen ;).

Dagen har gått i städningens tecken, det är inte kul att städa, men det är otroligt trevligt hemma när det väl är gjort.
Kom iväg till yogan i kväll (men mattorna vara på tvätt, vilket en sån som jag med bacill och fotskräck i och för sig tycker är mycket bra!) så det blev tyvärr inget yogapass. 2 positiva saker med det:

1. Rena mattor till nästa vecka
2. Jag fick prova på något nytt, pilates

Nästa helg är det 1:a advent, mysigt!!!

Innan dess lite arbete som måste göras........

Jag vill

ha det städat och ordning i hela huset
inte ha tvätt som fyller hela tvättstugan
inte ha stryktvätt som fyller hela soffan
ha ny färg på väggarna i sovrummet
ha hyllor på väggen i tvättstugan
ha nya tapeter och nytt golv i hallen, trappen och hallen på övervåningen
ha stor skön hörnsoffa i tyg i vardagsrummet
ha en braskamin som ger värme och hög mysfaktor
ha ett nytt kök
ha en vältränad, smal och snygg kropp
ha mycket mycket mer pengar på mitt konto
ha ett inspirerande och välbetalt arbete

Det var nog allt tror jag, annars är jag nöjd!! ;)

Bara massor med i-landsönskningar jag vet, men va f  önska får man ju alltid ;)

Frusen lördagsförmiddag

Vaknade redan strax innan halv åtta. Vilket innebär att jag har hunnit med att varit på bageritet, city gross och ätit frukost. Det är kallt ute och snön vill komma ner men det är som om någon sitter där uppe och håller emot. Kallt ute betyder i sin tur lite småkallt inne, vilket jag absolut inte uppskattar, det är vidrigt att frysa!! Funderar på om jag ska börja röja lite eller om jag bara ska slöa fram till att det är dags att göra sig i ordning och åka på dop. Lillkusinen ska döpas hemma idag, mysigt tycker jag. Annars är det en helg utan några direkta planer, skönt. Bara att njuta av ledigt!!

Snö

Idag kom det lite lite snö! jag är verkligen ingen vintermänniska, men det är något speciellt med den första snön!!

Jag var och tränade igår kväll, själv, M satt ju på planet..... I alla fall, eftersom konditionsträning är bra för att bränna fett och jag för tillfället känner mig fetare än på länge så gick jag ut rätt hårt. Och eftersom att gå eller jogga på löpbandet gör ungefär lika ont i knät så tänkte jag ju att jag kan lika gärna jogga och så tog jag en tur i roddmaskinen. Sen blev det styrketräning och sen blev det ytterligare jogging och så en kvart i trampmaskinen. Kan bara erkänna, japp det var korkat och japp, redan i går kväll gjorde det jäkligt mycket ondare i knät och näpp, det är inte bättre idag.

Nu ska jag gå och få lite kaffe och prata skit en stund, trevlig! Senare ikväll är det bonde söker fru och till det blir det räkmacka och te.


Avundsjuk

Det är väldigt många runt omkring som ska åka till värmen. Själv får jag nöja mig med att åka linje 117 till och från jobbet, men nähääråå, jag är inte bitter ;)!

Fy sjutton va skönt med fredag!

Det är mycket mindre folk på bussen en fredag strax efter halv fem en övriga dagar i veckan, det är nästan så jag vågar andas normalt, när det är mycket folk, fuktigt ute och bacilltider så försöker jag andas lite och snabbt genom näsan. Det känns iaf som jag får i mig mindre av mina medpassagerares vidriga sjukdomar ;). Nu är det fredagkväll och jag är i tryggt förvar hemma, så skönt! Dagens mat tänker jag inte kommentera, för låstasa jag inte om den sätter den sig nig inte runt det redan för höga midjemåttet! (Lunch, MC D, middag Kebab...........)
Nu väntar soffan och doobidoo!!

Onsdagskväll

Jag är så fruktansvärt trött!!!  Men, men, har fixat till en väldigt smaskig pastasallad och kokt ägg till ev räkmackor, så nu får sambon och dottern välja vad de vill äta när de kommer hem från sina träningar.

Idag kom jag på hur mycket jag saknar bilutflykter och andra avstressande rundturer i bil, körandes eller medåkandes. Något som jag är uppvuxen med. Men nu är det nästan fult att säga att man tycker om sin bil och älskar att åka i den. Dessutom är det ju irriterande dyrt med bensin!! En annan sak som också är fruktansvärt dyrt är elen, öppnade en faktura som var allt annat en liten senast idag, suckar och undrar hur mycket jag ska få frysa i vinter. För är den så här hög nu hur f ska den se ut om det blir riktig vinter?!?

Nu ska jag plocka undan lite och sen blir det soffläge, måste ju se hur det går med kärleken för bönderna ;)


Tråkig

Jag saknar verkligen inspiration just nu. Det mesta är tung, grått och jobbigt. Jag tycker inte om att känna mig sån. En riktig kragryckning skulle behövas. Men det är ju inte riktigt så enkelt. Nu är det läggdags, ska försöka sova mig till lite energi. Jag längtar efter advent, massor med ljus och mys, det behövs verkligen i detta mörker.

Solen

Idag var det ljus och soligt för första gången på en hel evighet, härligt!!

Vardagen rullar på

Jobbet, näpp tänker inte ta den biten här, det här är mitt privata rum!!!

Hemma, ligger efter som bara den med tvätt, städning och div andra husliga ting!

Bokmässigt läser jag Denise  Rudbergs böcker just nu

Tittar på, Sex and the city för hela slanten och så Bonde söker fru på onsdagarna, annars ingenting.

Känner mig trött, hänging och allmänt trist!!!!

Jo, tack och annars är det bra ;)


Rädsla

Jag tror att jag läser alldeles för mycket deckare, när äldre tanter skrämer skiten ur mig när de frågar efter vägen och går efter mig genom parken i mörkret innan 18 en vanlig vardagskväll. Hon var ju inte farlig bara lite annorlunda.....gick konstigt och pratade med sig själv hela tiden, men inte farlig...!

Sommar

Det är fa.. så mycket trevligare att få reklam om sommarcollection i november än höst/vinterkataloger i juli!!!

RSS 2.0