Snart är det nytt år

Gjorde test med hjälp av balansbrädan till wii, enl den så min kropp som en 50-årings???!!! Hur kul är nu det:(???

Nytt år = nytt liv (igen)


Wii

Segt som vanligt att ta sig upp, har blivit en riktig sjusovare under ledigheten, men det är väl lite med meningen att vara ledig och vila ut. Vi var och handlade mat till nyår och så "råkade" det visst komma med ett Wii också. Till och med jag tycker att det är kul med bowling, dottern har rekordet i familjen. Väntar med spänning på att få balansbrädan installerad, då blir det hårdträning med yoga och div annat i vardagsrummet;)!!

Segt

Har sovit länge och i stort ett inte gjort mycket alls idag. Lite tvätt och matlagning. Det fick bli lax och potatismos, dels för det var ungerfär vad som fanns hemma och dels för att magen behövde lite snäll mat efter en lång helg.
Ska ta en dusch och sen ställa mig och skoja till det vid strykbrädan en stund. Sen blir det yoga, första träningen på mycket lång tid. Nyårshelgen ska få gå också men sen är det hårdkörning både med mat och träning som gäller!! Det känns i hela kroppen att den kommer att må bra av det. Nu är den bara svullen, trött och öm. Men på nåt sätt känns det ändå som jag var tvungen att komma till den här totala förfallopunkten för att ta tag i och känna hur pass mycket bättre jag mår när jag tar hand om kroppen!

Vanlig lördag

Dagarna rusar iväg!! Idag ska dottern på träning och i kväll ska vi till farmor på mat.


Annandagen

Har precis kollat på Bonde söker fru som sonen var snäll och spelade in åt oss igår.  Har slappat hela förmiddagen. Nu börjar det bli dags att göra sig i ordning, vi ska till syster med familj och äta mat, gott, gott.

Efter gårdagskvällens spelande på 3:an tjatar hela familjen om ett Wii. Det var ett skitkul spel, synd bara att allt sånt ska vara så jäkla dyrt. Men känner jag delar av familjen rätt kommer det förmodligen finnas ett sånt även här på 14 förr eller senare ;).

Juldagen

I går: Mysig julafton med allt som hör till!!!

Idag: Sovmorgon. Sen frukost med skink och köttbullemackor. I eftermiddag blir det lite inköp till kvällens juldagsgrillning. Och framåt kvällen blir det: God mat, god dryck, trevligt sällskap och spel.
 
Härligt med långa helger!!!!!

Julaftonskväll

God Jul!!!!!

uppesittarkväll

När jag ser på dottern kan jag forfarande komma ihåg den där nervöspirrande känslan i magen inför julafton. Där emot kan jag inte komma ihåg när den försvann, men det är nog rätt så länge sedan;).

dagen före

Vi klädde julgranen igårkväll, den är inte vacker men det är väldigt sällsynt stackarn. Och risken att den åker ut tidigt är rätt stor eftersom den barrade ordentligt redan på vägen in ;). Nåja den skapar lite julstämning ialla fall.

Måndagsmorgon

Ledig!!!! Men var ändå uppe ungefär som vanligt. Skjutsade sambon till jobbet och var på Maxi ett par minuter över sju. Hade handlat klart en timme senare och då var det kö på parkeringen. Kändes som en himla bra idé att pallra sig upp och shoppa tidigt! Har läst tidning, ätit frukost och tagit det lugnt en stund, nu är det hushållssysslor som gäller, det är också ett sätt att njuta av sin ledighet på ;).

I väntan på mat

Idag har det vara julavslutning med fika och handbollsmatch i sporthallen.
Sen var vi och handlade lite, vi behövde inte känna oss ensamma i mataffären direkt, fy satan vad folk det var!!
Har pomme i ugnen och sambon står vid grillen och vänder fläskfilén. Det ska bli väldigt mumsigt med mat.

Fredagskväll

Äntligen!!! Så skönt!!!!!!!!

Har ätit gott och nu är det bara slappa som gäller. Sambon ser På spåret, vilket jag som är "så mycket" äldre än honom
(1 år och 8 mån;)) tycker är pensionärsunderhållning. Jag skulle kunna tänka mig att lägga mig och läsa en stund men ögonlocken styrs av tynglagen just nu så risken är att jag somnar innan nio om jag gör det.
Snart kommer tomten ;)!!!

Utan vikt

Sambon hade spelat in bonde söker fru igår kväll när dottern och jag var på handboll. Så det blev soffan när jag kom hem, kanon att se inspelade program förresten, reklamavbrotten går så mycket snabbare då;)! I alla fall, ang programmet så är det  väl bara att konstatera, att det finns otroligt mycket olika arter i vår herres hage, ingen nämnd och ingen glömd;)!!!

Yeehaaa!!!!!

Fredagsmorgon, sista arbetsdagen för i år!!!! Måste säga att morgonkaffet smakar extra gott idag och jag sitter här och njuter av att bara vara. Visst är det en hel del att styra med fram till julafton, men jag behöver inte vakna av en hysteriskt skrikande väckarklocka och jag får dessutom vila upp mig från ylande kollega. Eftersom julklapparna i stort sett är färdiginköpta så kan jag även lägga ångesten över att slå mig fram i butikerna bland hysteriskt stressade folksamlingar åt sidan!! Nu fattas bara julstämningskänslan, men granen ska kläs i helgen och när man går ner på morgonen när granen sprider sitt mysiga ljus över köket så brukar det också fixa sig vare sig det är snö ute eller inte.

Torsdagskväll

Jag förstår mig inte på människor som river upp himmel och jord och skäller ut främmande människor för världsliga ting?!!!!! Till dem har jag bara en sak att säga, skaffa ett liv !!!!

Köpte pizza till barnen på hemvägen, själv gluffsade jag glatt i mig de kanter som blev över ;). Annars händer inte mycket just nu, det finns självklart en hel del att sysselsätta sig med i detta kaotiska hem, men vi ska åka på handboll om en halvtimme så det är liksom ingen idé att börja med något. Bra ursäkt för att få sitta vid datorn en stund ;)!



Näst sista

Nu är det inte mycket kvar av denna otroligt långa arbetsvecka!!!!!!

Tjatig, jag vet men kropp och huvud fullkomligt skriker efter lite ledigt!!!!!


2 dagar kvar

Längtar, längtar!!!!
Väntar, väntar!!!!

Ikväll blir det lite plock här hemma innan jag ska hämta dottern på träningen och sen blir det hem till soffan och tv:n.
Imorgon väntar jobb som vanligt och så blir det förmodligen att gå och kolla handbollsmatch i mässhallen i morgon kväll. Ingen egen träning men det känns som kroppen behöver lite extra vila just nu. Får väl göra som vanligt, försöka börja ett nytt liv igen efter alla helger ;)!!!!

Godmorgon

Tänk att man kan längta efter ledighet så att det känns som om tiden står stilla!!!! Nåja, sanningen är att tiden igentligen springer ifrån oss men det är ju en helt annan historia.
Idag väntar jobb, skjutsa dottern till och från träning och sen till den stående onsdagsunderhållningen, bonde söker fru. Vi väntar med spänning på att se vilka de söta kärleksparen kommer att bli........... ;)
Nu ska jag upp och väcka dottern så hon hinner se adventskalendern

3 dagar kvar...

Sen är det helg igen!!! Trött och fryser, det är läggdags!
Var hos läkaren idag och fick röntgensvar, syntes inget på röntgen så nu är det ca 3 månaders väntetid och en titthålsopertation som gäller. Inget är som väntans tider som det så käckt heter....;).
Har varit och tränat det gick hyffsat, men kroppen är inte riktigt så pigg som jag vill att den ska vara. Kul var det att vi kunde och var friska samtidigt iaf min träningskompis och jag!

julen, hallå....

Måndag igen, vanlig arbetsdag även om tempot börjar bli ett annat. Det är bara 9 dagar kvar till julafton men julkänslan vägrar infinna sig. Ikväll har vi varit på julfest med dotterns klass, en riktigt lyckad sådan, med uppträdanden, lotteri och fika. När vi kom hem blev det köttbullemackor till sen kvällsmat och nu är det läggdags. Imorgon är det arbete, läkarbesök med röngtensvar och kvällsträning med M. Vi ska väl förhoppningsvis äntligen komma iväg på ett träningspass tillsammans, har ju inte lyckats med det på en månad tror jag. Måste även hinna med en väldigt viktig planering, matplaneringen;) inför jul och nyårsfirande.

tredje advent

Idag har vi inhadlat de flesta julklapparna. Dottern var hos mormor och morfar och vi fick middag där när vi kom för att hämta henne, potatis, kålpudding,sås och lingonsylt, mumsigt.
Kom iväg på yogan i kväll, blev helt slut men är glad för att jag ändå tog mig dit. 1 1/2 timme  var jättejobbigt och det kändes helt klart att kroppen var lite sliten och att förkylningen ändå fanns kvar. Men jag är nöjd att de gick så bra som det ändå gjorde. Jag ska verkligen försöka komma igång att yoga även hemma men det känns inte riktgit som jag har någon bra plats att lägga ut mattan på och få lugn och ro eller så är det bara en dålig ursäkt?!;)
Nu är det läggdags, en arbetsvecka kvar sen är det lite julledigt och som jag längtar dit!!!!


Lucia

En riktigt slapp förmiddag, har hittills inte gjort mycket mer än vaknat, ätit frukost och bara varit. Förkylningen sitter i pannan men känns faktiskt lite bättre idag, håller fortfarande tummarna för att orka gå på yogapasset imorgon. Å andra sidan är det kanske bättre och vila för att bli ordentligt frisk tills jul, man ska väl inte utmanna en gammal trött och sliten kropp i onödan;)
I morgon ska vi ut och handla julklappar, jag önskar att  ekonomin vore lite lite bättre, men va f man kan ju inte få allt!

Flockdjur

Just nu är det paus i idol, det är första gången sen uttagningarna som jag tittar. Jag håller nog lite på Alice, inte för att jag bryr mig igentligen men det är ju en tävling och då ska man ju heja på någon.
Är skittrött och borde gå och lägga mig men jag kan aldrig riktigt koppla av och somna ordentligt förrän flocken är samlad ;). Så jag håller mig nog vaken till finalen är slut och sonen kommit hem iaf.

Fredagskväll

Dottern och jag har precis ätit kycklingfilé och pomme. Sambon är på julbord, sonen hos kompis, svärdottern i globen (måste kolla på idol ikväll och se om  tvkameran hittar henne ;)) och tissen är ute i blaskvädret, utspridd familj med andra ord. Förkylningen vill inte ge sig så det är skönt att bara vara hemma ikväll. Shoppade lite kläder förut åt dottern som ville ha nåt nytt till julfesten i skolan på måndag.

I helgen blir det att slappa lite, titta på dotterns handbollsmatch och så julklappsköp. Hoppas att förkylningen ger med sig men 1 1/2 timmes yoga på söndag ligger risigt till just nu, denna sega kropp och skalle orkar inte med någon form av fysisk aktivitet.

Längtar efter jul och lite längre ledighet, hoppas på mycket mys!

Nu blir det vika tvätt och kolla tv i soffhörnet!

bondekväll

Min jäkla förkylning håller sakta men säkert på att bygga bo i bihålorna, det är konstigt 1 gång bihåleinflamation vid förkylning alltid bihåleinflamation vid förkylning!! Ingen träning än så länge denna vecka med andra ord, hoppas på att vara frisk till på söndag, då är yogapasset 1 1/2 timme och det vill jag inte missa. Å andra sidan har jag märkt att det inte är någon idé att planera träning för långt i förväg för det funkar sällan då. Nåja, det finns de som har det mycket, mycket värre så jag slutar klaga på en gång!

Har precis kommit hem efter en sväng på stan medans dottern tränat. Kokat våra onsdagsägg, för som sagt räkmackor, te och bonde söker fru är stående här hemma på onsdagskvällar.

I höstas sökte jag en distanskurs till vårterminen, Kreativt skrivande 1 termin, och igår fick jag besked att jag är antagen. Blev himla glad, så förhoppningsvis har jag tagit mina första högskolepoäng till sommaren!!!!


Söndag??

Tänkte skriva lördagskväll, men dygnet har faktiskt slagit över till söndag......

En bra lördag med födelsedagsfika på eftermiddagen och grillning på kvällen, helt ok liv att leva! Dags att sova, morgondagens sysslor är inte lika roliga men, men ibland är det bara att gilla läget. Har bokat yogaspasset i morgonkväll och det ser jag fram emot.
Det har varit mycket god mat och dryck (läs onyttigt) och magen är allt annat än lycklig över allt som den får utstå. Dags att ta sig i kragen och försöka äta och dricka sånt som hela kroppen mår bra av!

Lördag

Idag:

Handlat
Städat lite
Födelsedagskalas
Grillning

Fredag!!!!

Tur är det, en trevlig kväll igår, en seg morgon idag!!

Träningstankar

Eftersom sambon börjar få gubbkrämpor och inte skulle spela korp i går och eftersom vi skulle på födelsedagskalas i dag så blev måndagen plötsligt min träningsdag. Tvekade en bra stund, under den tiden hann jag cykla 20 min + ett par benmaskiner, innan jag tog mod till mig och var med på pilatespasset. Det gick rätt bra och nånstans har jag bestämt mig för att göra mer sådana saker som jag inte är bra på eller orkar mycket av. Och är det något som jag verkligen behöver träna så är det rygg och mage. Har dessutom kommit på att jag faktiskt hinner gå på yogapasset även på onsdagskvällar, medans dottern och sambon tränar, smart att komma på det 2 veckor innan det blir nytt schema, det är bara hoppas att tiderna blir de samma efter jul igen. Jag har börjat lägga upp en plan över hur min träning ska se ut framöver. Jag har dessutom börjat funderat på att jag måste börja träna hjärnan på att fockusera på rätt saker.

1 december

Så var det måndagsmorgon igen, det regnar smått, smått utanför i mörkret och jag vill inget hellre än att krypa ner i sängen igen! Men glöm det, det är bara att åka och jobba.

Jag har sagt det förut och jag måste bara säga det igen:

Det finns så mycket som jag vill göra och så finns det alla dessa måsten!!!!


RSS 2.0