Tjoohooo

Tjejerna vann!!!!

Just nu står pommen i ugnen och fläskfilén ligger på grillen, mmmm, vad gott det ska bli med mat!!!!

28:e februari part two

Dottern och jag har varit ute vid Maxi en sväng, hon hittade ett par leggings och en tröja. De har öppnat upp en hel del nya butiker där ute, riktigt trevligt faktiskt!! Nära från jobbet och allt ;)!! Själv lät jag bli att titta, tänkte göra ett nytt frest att få bort några kilon innan sommaren, har ingen lust att handla på tältavd..... Nästa vecka ska jag igång med träning!!!!!!! Det är svårare att komma igång ju längre upphåll man har. Tror att jag får lugna mig med benträning, men å andra sidan är ju inte där jag behöver lägga mest krut ändå. Nu har jag möjlighet att koncentrera mig på överkroppen och det är bra!

lördagen den 28:e februari

Lördag förmiddag, solen lyser från en klarblå himmel och det är -5 grader ute. Här får vi öppna altandörren om vi ska se trädgården, fönstertvätt va ä dä??!!

Har ätit frallefrukost och läst tidningen. Trots att jag bara jobbat 2 dagar den här veckan så är det jäkligt skönt att det är helg!! Får se vad det blir under förmiddagen, lite shopping kanske?!? I eftermiddag blir det handboll i sporthallen iaf.

fredagen den 27:e februari

Grattis till N, stans snyggaste och ungdomligaste 40-åring (iaf fram till augusti;))

torsdagen den 26:e februari

Fick fira att jag var frisk med en busstur till jobbet. Blää, bussturen alltså, jag kommer nog aldrig vänja mig vid detta kollektiva färdsätt!! Nåja, känner mig iaf bra igen, lite matt o yr ibland men helt ok.
Vi har ägnat delar av kvällen åt städning, tråkigt men välbehövligt!! Nu är det dusch och sov. Imorgon är det fredag igen!!!!


Onsdagen den 25:e februari

Sakta men säkert börjar livet komma tillbaka, jaja, lite drastiskt kanske, men fy satan för magsjuka!! Måndag helt däckad i sängen. Tisdag varierat mig mellan soffan och sängen. Idag har jag suttit i vardagsrummet och ätit kokt ägg, riktigt spännande framsteg:). Nog för att jag i söndags önskade mig lite mer ledigt, men det kommer jag var jäkligt försiktig med framöver!!!! Nu smuttar jag på lite te och hoppas på att  orken ska komma tillbaka!!

söndagskväll

Jag har legat raklång på köksgolvet fram för brasan och bara njutit av värmen. Är seg, trots att jag tog det ganska lugnt igår så sliter partylivet på kroppen för en ovan ;)!

Helgen går skrämmande snabbt!!

söndagen den 22 februari

En seg förmiddag, vaknade till några gånger innan jag bestämde mig för att gå upp någon gång vid 10-tiden.
Vi hade en trevlig kväll i går. God mat, prat och lite nostalig med hjälp av A:s gamla singelsamling. Sen blev det bussen ner till stan och Harrys, men det är bara att konstatera; kroglivet är absolut ingenting för mig!!

lördagen den 21 februari

Har tillbringat förmiddagen på badhuset. Själv vågade jag mig inte men hade trevligt i alla fall. 
 Nu har dottern och jag ätit en sen och mindre nyttig lunch och jag funderar skarpt på att ta en middagslur. Lagom laddning inför kommande partykväll;)!

fredagen den 20:e februari

Fredagskväll, tjohoo det bästa som finns;)!!!

Har ätit god mat och sitter nu här framför datorn med en varm kopp kaffe och en skön helg framför mig.

Jag har fått godkänt på min första inlämningsuppgift idag, dessutom med positiv respons :), blev glad som ett litet barn på julaftonen!

Annars är det lite upp och ner, men det är väl så livet ska vara antar jag.


onsdagen den 18:e februari

Jag vill inget hellre än att komma igång och träna ordentligt igen!!!! För hoppningsvis så tar det högst 3 veckor. Vågens siffror vill jag inte ens tänka på och det värsta är att ju mer jag går upp dessto mer äter jag! Jag blir så trött på mig själv!!!

Nu ska jag skriva om lite i min nästa inlämningsuppgift och sen göra mina knäövningar framför brasan. Känner mig fruktansvärt låg just nu, suck!


tisdagen den 17:e februari

Igår kväll lagade jag lax med klyftpotatis och morötter i ugnen och dottern fixade en mycket smaskig tzatziki. Efter maten blev det film och sen var det bara att gå och sova.
Idag är det arbete och sen kommer M och tar en fika framåt kvällen. Vardagen lunkar på i en rätt så behaglig takt just nu!



Det är hög tid att bli klar och åka till kontoret, men denna sköna värme är svår att slita sig ifrån;)!
(Ingen höjdare att fota rakt in i eld framförallt inte med en dålig mobilkamera;))


måndagen den 16:e februari

Så var det måndag igen..... Hade jag gått i skolan hade jag haft lov nu! Men nu är jag en äkta vuxen ansvarstagande skattebetalare:)!

Såg på film igår kväll, Sea change. Tom Selleck spelar en stört skön polischef, Jesse Stone, i att antal filmer, helt klart värda att se.


söndagen den 15: februari

En lugn förmiddag med lite plock och tvättvikning. Solen lyser och det är 7 grader kallt ute.
I eftermiddag blir det handboll och ev lite handla. Det är rätt behagligt att bara vara;)!!

lördag den 14:e februari del 2

4 små, små sydda hål i knät är vad som syns efter borttagningen av vecket. Efter en trevlig kväll med god mat och dryck i trevlig sällskap finns det ännu fler veck runt magen att ta bort, men det lär jag få ta tag i själv ;)! Jag vill verkligen komma igång med riktig träning igen och det snart!!

lördagen den 14:e februari

Alla hjärtans dag.. Jag brukar ha köpt någon liten present till barnen, men inte i år. Det är absolut inte för att jag tycker om dem mindre, utan för att jag haft begränsad rörelsefrihet de senaste dagarna ;)! Dessutom älskar jag min familj lika mycket alla dagar på året och det hoppas jag att de vet om ändå!!

Har slöat framför datorn en stund nu på förmiddagen, läst lite texter och lämnat lite respons på dem. Tycker fortfarande att kursen är kul, men i den grupp jag tillhör har texterna blivit betydligt mindre till antalet på den andra uppgiften än på den första.

Nu ska jag försöka röja undan lite här hemma medans övriga familjen är utspridda lite här och där. Det är -5 grader och sol utanför fönstret och här inne värmer jag mig med en härlig brasa.


fredag den 13:februari

En vanlig dag, varken tur eller otur ;)!
Jag har gjort mina knäövningar duktigt och väntar med spänning på att få ta bort bandaget under morgondagen. Håller tummarna för att det är som nytt och att jag kan komma igång med träning om några veckor. Tänk, jag kanske till och med kan börja jogga snart igen!!!!

Sambon har bjudit på mumsig smörgåstårta ikväll. Är himla mätt och lagom slöseg alldeles perfekt att få krypa upp i sängen och kolla på Let´s dance.


I´m alive

Allt gick bra, jag vaknade igen och är dessutom ett veck fattigare (va f han kunde väl tagit bort ett par veck runt midjan också när han ändå var igång)!!! Det var nämligen det ända fel läkaren hittade på mitt högra knä, ett stort veck på ledkapseln. Annars hade jag ett mycket fint och ungdomligt knä, sa han ;)!! Just nu har jag två saker att tänka på, försöka gå som vanligt och vila med knät högt. I do my very best!


onsdagen den 11:e februari

I måndags blev det 50-års kalas istället för apotek och div andra vardagliga sysslor. Det var trevligt och gott!!
Igår däremot blev det lite handla och jag vek tvätt medans sambon lagade mat. Sen blev det Mästarnas mästare, tvagning med äcklig "operationsrengöring" och sova. Min natt har varit förvånansvärt bra, bara vaknat vid 23.35, 02.20, 03.55, jag var inte vaken långa stunder och där i mellan har jag sovit riktigt gott. Men nu är det ungerfär 1 ½ timme tills jag ska åka och ca 2 ½ till det är dags att bli sövd! JAG VET att det bara är en titthålsoperation i knät, men jag är nervös, det är inget normalt sätt att sova på och dessutom ska de groffsa i min kropp ;)!!!!!! Nåja, nu ska jag hälla i mig sista glaset saft och skrubba mig riktigt ren innan jag blir hämtad av mina snäll föräldrar.

Måndagmorgon den 9:e februari

Feber igårkväll igen, hängig och små yr i skallen nu på morgonen. Gnällig, ja, kanske lite?!?

Idag blir det arbete och sen förbi apoteket för att köpa sån där tvättsvamp som tar bort all naturlig kroppslukt och gör en väldigt ren. Den ska användas i morgon kväll och på onsdag morgon. Min stackars nervknut i magen börjar verkligen göra sig hörd. Jag tycker det är så läskigt att bli sövd. Men eftersom det är vad som krävs för att få ordning på knät så är de väl bara att gilla läget;)!

Det här börjar visst mer likna en sjukjournal!!!!!

Nu mot tandborste och sen vidare mot kontoret.

söndagen den 8:e februari

Jag har fortfarande nåt skit i kroppen, huvudet gör sig påmint och jag känner mig småfebrig. Det är tråkigt!

Igår var en alldeles jätteskön dag, retreat i Lindökappellet, 6 timmar i tysthet. Dessutom skön orgelmusik, god mat, underbart lästa texter och massage. Det är otroligt hur tid bara kan försvinna och hur skönt det är att bara vara utan prat och allt brus från tv-apparter, datorer och telefoner. Jag skulle verkligen vilja åka på den 4 dagar långa retreat som hålls 2 gånger om året i S:T Annas skärgård. Den närmsta är nu i maj annars dröjer det tills nästa år innan chansen finns igen för hösten retreatdagar var redan fullbokade.

Igårkväll var vi bortbjudan på mat, gott och trevligt!

Idag har vi varit på handbollsmatch i Malmslätt, tjejerna fick stryk med 1 boll, det var som om de inte var riktigt på hugget. Vi var slöa så det blev lite hämtmat på vägen hem.

Nu blir det middagsvila ;)!


fredagskväll

Känner mig gråtfärdig av trötthet och den här skiten i kroppen som varken vill bryta ut eller försvinna.
Nu ska jag dricka kaffe och sen blir det att ligga i sängen och titta på dans.
Imorgon blir en skön dag i tysthet.


fredagen den 6:e februari

Jag är allt annat än pigg just nu, hade feber igår igen när jag kom hem från jobbet, vad är det här???!!!!?? Det finns varken ekonomi eller tid att vara sjuk, jag har faktiskt så mycket annat roligt som jag vill hinna med just nu!!!
Idag blir det förutom jobb att handla lite, dottern har bestämt att vi ska göra pizza till kvällen, mumsigt!!! Och sen självklart Let´s dance i kväll.
Nu ska jag utmana snöslaffset och köra till kontoret.
 En ska till.................................................idag är det FREDAG!!!!

Onsdagskväll

Har känt mig hängig under dagen, men var bara att bita ihop, lönen framför allt ;)!!
Nu är 2 delar familj och tränar, 2 delar familj i Kimstad och 2 delar familj hemma. Kissen lígger och surar i trappan och jag ska lägga mig på yogamattan i köket framför brasan och bara slappna av, så skönt.


Mästarnas mästare

Jag tycker det är ett himla bra program
 
(bilden från svt.se)

Helt underbara människor!!!!


onsdagen den 4:e februari

Febern är borta!!! Jag känner mig seg men va f det kanske bara är åldern eller nåt som tar ut sin rätt!?! Börjar känna lite åldersnoja, men det är ju fortfarande lååångt kvar tills att 3:an blir en 4:a!!!!!!
Sambon var uppe och tände en brasa medans jag tog en dusch i morse, vilken lyx!!!! Det är nog sjutton den bästa investering vi gjort i huset hittills!!!

Nu lite fix innan det är jobbtajm.

tisdagen den 3:e februari

Det var meningen att jag skulle träna idag men jag började känna mig lite seg under eftermiddagen. Väl hemma så visade termometern på 38 grader. Skit också!!! Ska kurrera mig med panodil i kvällen och hålla tummarna för att det försvinner under natten, har faan inte råd att vara hemma från jobbet igen!!!!
Har suttit framför datorn efter maten och skrivit på min nästa inlämningsuppgift, en så länge flyter kursen på. Det är jättekul och jag känner för att skriva hela tiden! Lite läskigt att ge och få respons på texter men samtidigt intressant och givande. Snart är det Mästarnas mästare jag ska titta på det och sen slå igen locken för idag.

måndagen den 2:e februari

Nu är ordningen återställd alla familjemedlemmar hemma, så i natt borde jag kunna få lite av min välbehövda skönhetssömn igen.
Sambon har eldat hela dagen och just nu glöder det mysigt inne i braskaminen, det är så skönt varmt i köket!!!

söndagen den 1:e februari

Dagen har bestått av städning, matlagning och sen handboll. Tjejerna vann med 14-4, de är skitduktiga!!!
Skjutsat stora barnen till Kimstad efter matchen, det blev ett stopp på MC D vid klinga också, var ju tvungen att kompensera den nyttiga lax och potatis middagen tidigare på dan ;).
Ikväll/natt kommer sambon hem!!! Kollade nyss och planet var just nu 20 min försenat till Arlanda.
Nu ska jag bläddra i reklamen som kommit och se vad jag kan spara pengar på att handla under kommande vecka;)! Sen blir det läsa och sova. En ny vecka med nya äventyr väntar;)!!

Ny månad

En lång seg januarimånad är slut!! Det blir ljusare ute för varje dag men det är fortfarande vinter och idag är det hela 5 grader kallt ute. Jag hoppas på att det fixar sig med sotartiden i morgon för då är det nog härligt varmt från braskaminen när jag kommer hem efter jobbet.!!
Igårkväll var alla barnen + kissen hemma vid läggdags, så efter en himla trevlig kväll på 3:an  somnade jag riktigt gott (ev kan några glas rödvin hjälpt till också;))!
Idag ska jag nog försöka ta tag lite i städbiten, lämnar nog lite åt sambon som kommer hem inatt och är ledig hela dagen imorgon. Jag vill ju inte att han ska gå sysslolös här hemma då, stackarn!


RSS 2.0